|
Granie i wspomaganie |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
DarekDarecki
Organizator Administrator 
Do³±czy³: 12 Maj 2004 Posty: 2459
|
|
Wys³any: 2012-02-17, 12:06 Granie i wspomaganie
|
|
|
Nie wszyscy lubimy pograæ w bilardy z ca³ym szacunkiem i bez pogardy, dla przeciwnika co opór stawia i szansy na triumf nas czêsto pozbawia .
Niektórzy z nas tego nie trawi±, nie mog± znie¶æ, zazdro¶ci± siê d³awi±, wiêc wbrew wszelkim zasadom etyki, chwytaj± za broñ jak± s± triki.
Ale nie te æwiczone latami, lecz wspomagane algorytmami, czyli cziterskie programy oszukuj±ce, ale¿ jest to odra¿aj±ce.
Jak mo¿na mieæ satysfakcjê, jak mo¿na robiæ z tego atrakcjê, przecie¿ maszyna za ciebie gra, wiêc co z tego siê ma ?
¯e oszukujesz, ¿e wszystkich kantujesz, ¿e jeste¶ najlepszy gracz w necie, a wy o tym nie wiecie ?
Nie martw siê, ludzie wszystko wiedz±, wszystko tutaj nam powiedz±, jak rozpoznaæ czitera, co rado¶æ z gry innym odbiera.
Miej honor i graj normalnie, lepiej przegraæ ale legalnie, ni¿ pokazywaæ wy¿szo¶æ swoj± za któr± programy zwyczajnie stoj±.
Mam cich± nadziejê, ¿e zrozumiesz swój b³±d i albo nawrócisz siê lub pójdziesz st±d, bo wiêkszo¶æ i tak to wie, ¿e przecie¿ namiêtnie wspomagasz siê. |
_________________ WzB 2025
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
blaireQ
Organizator 
Do³±czy³: 25 Pa¼ 2011 Posty: 419
|
|
Wys³any: 2012-02-17, 17:56
|
|
|
| dusza poety !! cala prawda !! kazdy wie kto sie wspomaga i jest to odrazajace i denerwujace az odechciewa sie gry !! |
|
 |
CJINCLNJMO
Administrator Organizator 
Do³±czy³: 27 Lip 2005 Posty: 1299
|
|
Wys³any: 2012-02-17, 18:52
|
|
|
Piêkne
Chcia³bym zwróciæ uwagê na kilka cytatów tego dzie³a :
wiêc wbrew wszelkim zasadom etyki- jak tak mo¿na
ale¿ jest to odra¿aj±ce- oj straaaszne to jest
wiêc co z tego siê ma- jak ¶piewa³a nie¿yj±ca ju¿ niestety wokalistka "I have nothing..." powinien to spiewaæ ka¿dy koksiarz
Miej honor i graj normalnie- to taki nasz krzyk
Mam cich± nadziejê, ¿e zrozumiesz swój b³±d i albo nawrócisz siê lub pójdziesz st±d- a to ¿yczenie którego spe³nieniem bêdzie czysta liga info
Czytajcie , czytajcie... i z programami ju¿ wiêcej nie grajcie |
|
|
|
 |
DarekDarecki
|
|
Wys³any: 2012-02-17, 19:30
|
|
|
I fraszka "Na nabo¿nego" Jana Kochanowskiego:
Je¶li nie grzeszysz jako mi powiadasz,
czemu siê mi³y tak czêsto wspomagasz ? |
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
Maniek_Kutno
Organizator 
Do³±czy³: 11 Lut 2006 Posty: 1037
|
|
Wys³any: 2012-02-17, 20:20
|
|
|
| DerekDarecki napisa³/a: | Mam cich± nadziejê, ¿e zrozumiesz swój b³±d i albo nawrócisz siê lub pójdziesz st±d, bo wiêkszo¶æ i tak to wie, ¿e przecie¿ namiêtnie wspomagasz siê. |
Gorzej jak po³owa ludzi zniknie z lig
Choæ w±tpiê by ludzie siê przyznali, w dzisiejszych czasach honor i prawda przegrywaj± z cwaniactwem i d±¿eniem do celu bez skrupu³ów |
_________________ ,,Człowiek tylko dlatego jest nieszczęśliwy gdyż nie wie, że jest szczęśliwy. I to wszystko, nic wiecej! Kto to zrozumie będzie czuł się szczęśliwym w każdej chwili" - Dostoevskij Fedor Michailovich |
|
|
|
 |
blaireQ
Organizator 
|
|
Wys³any: 2012-02-21, 18:16
|
|
|
| Tak suma sumarum to wszystko fajnie i pieknie ale to wcale nie jest zabawna sytuacja. Lepiej zeby byla liga w polowie pusta niz trzymac graczy co sobie pomagaja roznymi programami. Pewnie nikt sie nie przyzna do grania z pomoca bo to napewno wstd jak cholera. Ja powiem szczerze ze kiedys tez sobie sciagnalem jakas tam linijke ale... lepiej celuje bez pomocy linijek. Ale sciagnalem to tylko po to zeby sprawdzic czy to faktycznie dziala. Teraz juz te programy sa tak wypasne ze glowa boli ( wszystko na youtubie jest). Wczoraj rozmawialem z principlesem i przypomnial mi o pewnej kobitce zwanej Johana (nie wiem czy dobrze napisalem) ale na starym bilardzie wbijala wszystko z kazdej pozycji a rotacje takie miala ze az strach sobie przypomniec :))). Starzy gracze pewnie ja kojarza :) pare ladnych lat wstecz zabawa na grach byla swietna. Nie bylo zbyt wielu ludzi, byla wesola rywalizacja. Teraz robi sie coraz gorzej... Niestety... Pamietacie moze nazwe jeszcze innego portalu ktory mial bilard identyczny jak nasze poczciwe gamedesire?? Wiem ze gralem kiedys tam ale nie pamietam nazwy - moze ktos was sobie przypomnito niech da cynk. Jestem ciekaw czy to dalej istnieje. Dobra koncze wywody. A wracajac do sedna sprawy - grasz ze wspomaganie to lepiej sie wycofaj z ligi bo my nie tolerujemy oszustwa! Fair play przede wszystkim !! |
|
|
|
 |
DarekDarecki
|
|
Wys³any: 2012-02-21, 21:10
|
|
|
To by³y czasy jak nie by³o programów, nie by³o kanciarzy, nie by³o chamów....
Bo jak inaczej nazwaæ cwaniaków, co oszukuj± bilkowych maniaków
Mo¿e np. ty ma³y k³amczuszku, grê w bilard masz w ma³ym paluszku.
Jednak tak nie wolno robiæ, bo mo¿na innym zaszkodziæ
Nie nie, tak nie bêdziemy siê bawiæ, chamstwo nale¿y têpiæ i d³awiæ.
Zwalczaæ oszustów na ka¿dym kroku, a¿ bêd± w tzw. ciê¿kim szoku. |
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
[Cr@cK] [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-02-21, 23:47
|
|
|
| Johana to ta szwedka? Ona ponoæ na treningowym trenowa³a wbicia podczas gry :D ¦†P KaBa j± przyczai³ kiedy¶, bo d³ugo nie wykonywa³a ruchu ;) |
|
|
|
 |
blaireQ
Organizator 
|
|
Wys³any: 2012-02-22, 09:53
|
|
|
| tia to ta szwedka skubana ;] ja nie rozumie i nigdy nie zrozumie po co oszukiwac ;/ przeciez gra to sama frajda raz sie wygrywa raz przegrywa - trzeba grac z honorem i szacunkiem dla innych. iektorzy tego nie rozumieja ;/ |
|
 |
Maniek_Kutno
Organizator 
|
|
Wys³any: 2012-02-22, 21:22
|
|
|
| Jest taki program do nagrywania (CamStudio 2.0) je¶li zawodnicy by siê zgodzili to mo¿na by poprosiæ o nagranie swojego spotkania .... |
_________________ ,,Człowiek tylko dlatego jest nieszczęśliwy gdyż nie wie, że jest szczęśliwy. I to wszystko, nic wiecej! Kto to zrozumie będzie czuł się szczęśliwym w każdej chwili" - Dostoevskij Fedor Michailovich |
|
|
|
 |
DarekDarecki
|
|
Wys³any: 2012-03-03, 20:50
|
|
|
Kto siê wspomaga ten niedomaga, rzecz jasna umys³owo i oczywi¶cie sportowo.
Po prostu oszukuje, ludzi kantuje, jest zwyk³ym zerem, a nawet frajerem. |
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
CJINCLNJMO
Administrator Organizator 
Do³±czy³: 27 Lip 2005 Posty: 1299
|
|
Wys³any: 2012-03-04, 07:55
|
|
|
I znowu kilka podpowiedzi :
niedomaga- zaczynaæ chorowaæ; podupadaæ na zdrowiu; nie funkcjonowaæ nale¿ycie.
kantuje- oszukuje ( lub odwrotnie )
zerem- potocznie: cz³owiek nieprzedstawiaj±cy sob± ¿adnej warto¶ci, niemaj±cy ¿adnych umiejêtno¶ci |
|
|
|
 |
kalashnikov_ [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-03-11, 23:07
|
|
|
Witam serdecznie starych (i m³odych) wyjadaczy,
Jaka¶ plaga "oszukistów" siê zrobi³a ? Wszed³em tak sobie zobaczyæ po d³ugim czasie i temat mnie w oczy porazi³. Darku - twoja poezja wci±¿ na topie Szacun |
|
|
|
 |
sienek200
Do³±czy³: 24 Pa¼ 2006 Posty: 5
|
|
Wys³any: 2012-03-24, 16:03
|
|
|
| kalashnikov_ napisa³/a: | Witam serdecznie starych (i m³odych) wyjadaczy,
Jaka¶ plaga "oszukistów" siê zrobi³a ? Wszed³em tak sobie zobaczyæ po d³ugim czasie i temat mnie w oczy porazi³. Darku - twoja poezja wci±¿ na topie Szacun |
Gracze graj±cy programami byli zawsze. Nawet w czasach starych bilardow. Tylko wtedy bylo to bardziej waskie grono ;]. A w ligach tu od czasu do czasu przewalaja sie gracze oszukujacy programami. Aktualnie to np. Arielos1984. Delikwent pracuje sobie bardzo szybko na 4evera ;] |
|
|
|
 |
bilardy.info
Organizator Prezes 
Do³±czy³: 23 Wrz 2008 Posty: 135
|
|
Wys³any: 2012-07-24, 15:58
|
|
|
Dzisiaj zosta³a podjêta decyzja w Zarz±dzie wwwBILARDYinfo o do¿ywotnim usuniêciu gracza jaxdd. Powodem by³o stosowanie nieuczciwych programów wspomagaj±cych. Zawodnik zosta³ natychmiastowo wydalony z naszego serwisu oraz turniejów, w których bierze udzia³.
Pamiêtaj graczu, Twoim celem jest wygrywanie, natomiast trzeba to robiæ samemu, nie poprzez wspomaganie. |
|
|
|
 |
DarekDarecki
|
|
Wys³any: 2012-11-27, 17:24
|
|
|
Oszu¶ci jednak nadal szwindluj±, wci±¿ siê wspomagaj± i graczy wa³kuj±.
My¶l±, ¿e tego nie widaæ i nikt siê nie dowie, s± w wielkim b³êdzie, ka¿dy to powie.
Ka¿dy kto tylko musi mecz z takim zagraæ, najlepiej wtedy oszustwo nagraæ.
Wrzuciæ na neta, obna¿yæ czitera, niech wszyscy widz±, ¿e go¶ciu siê wspiera.
Niech wszyscy zobacz± kto oszukuje i innym nerwy i czas marnuje. |
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
Kufix [Usuniêty]
|
Wys³any: 2012-11-29, 14:44
|
|
|
| W jaki sposób idzie sprawdziæ, ¿e kto¶ gra z "wspomaganiem"? |
|
|
|
 |
DarekDarecki
|
|
Wys³any: 2012-11-29, 16:06
|
|
|
Je¶li komu¶ kijek le¿y oko³o 10-15 sekund i potem nastêpuje wycelowanie, a nastêpnie strza³, oczywi¶cie skuteczny. Taka sytuacja powtarza siê za ka¿dym razem kiedy trzeba wbiæ dosyæ trudn± bilê. W przypadku ³atwiutkich, zawodnik nie musi korzystaæ z pomocy. Czysty gracz od razu ³apie kija i zaczyna celowaæ, nie le¿y on mu przez kilkana¶cie sekund w pozycji wyj¶ciowej. Najgorsze jest jednak to, ¿e wspomagaæ siê mog± bardzo dobrzy gracze, czyli bêd± to robiæ sporadycznie, a wtedy ciê¿ko takiemu udowodniæ oszustwo. Byæ mo¿e jest te¿ jaki¶ program, który ca³kowicie gra za ciebie. Kto ma jakie¶ wiadomo¶ci na ten temat i chcia³by je ujawniæ aby wytêpiæ oszustów, bardzo proszê o podzielenie siê informacjami. |
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
Maniek_Kutno
Organizator 
|
|
Wys³any: 2012-11-29, 19:03
|
|
|
A mo¿e spróbujemy w ten sposób, ¿e bêdziemy prosiæ danego gracza aby z 2 lub 3 zawodnikami nagra³ swój mecz. Porównamy wtedy wyniki jakie osi±gn±³ gdy nagrywa³ mecz i tego nie robi³ |
|
|
|
 |
 |
|
|