wwwBILARDYinfo
PortalForumTabele ligowePomocUżytkownicyZAPISY DO LIG i WzBProfilWiadomości PWStatystykiAlbumGry online Game Desire

Og³oszenie 

ZAREJESTRUJ SIĘ na naszym forum, zaloguj się, KLIKNIJ
i zapisz się do LIG BILARDOWYCH serwisu wwwBILARDYinfo !!! ISTNIEJĄCYCH NIEPRZERWANIE OD 2003 r.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Nowy styl gry- ANTY FAIR PLAY
Autor Wiadomo¶æ
CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Do³±czy³: 27 Lip 2005
Wys³any: 2010-02-21, 13:16    Nowy styl gry- ANTY FAIR PLAY

Znacie go?

Tak to styl w którym wynik jest wa¿niejszy od wszystkiego innego...od:

:arrow: moralno¶ci
:arrow: poczucia zdrowej rywalizacji
:arrow: sportowego ducha

Dlaczego o tym piszê... :?:
Normalnie w takich tematach piszê ogólnie...nie wymieniaj±c nicków...tutaj jednak nie zamierzam zostawiæ tego anonimowo, poniewa¿ z takim sportowym chamstwem i bezwzglêdno¶ci± dawno siê nie w naszym serwsie nie spotka³em.

Otó¿ chodzi o gracza Solina z którym to gra³em Snookera w meczu najprawdopodobniej o utrzymanie w Extraklasie.

Có¿ takiego mnie poruszy³o?
Wygrywaj±c 2:0, w trzeciej partii mój przeciwnik maj±c kija pope³ni³ b³±d i pojawi³y siê dla mnie dwie opcje:

Kontynuuj oraz Graj ponownie

I co siê wtedy wydarzy³o...przynajê ¿e w snookera jak do tej pory gra³em niewiele... wiêc klikn±³em Graj ponownie dlatego ¿e sytuacja na stole by³a bardzo klarowna i chcia³em graæ dalej...powinienem klikn±æ Kontynuuj. :-/

Niektórzy powiedz±..."dobra sfrajerowa³e¶ siê Twoja strata"... mo¿e i tak ...

Mój przeciwnik wiedz±c doskanale ¿e pope³ni³em gafê na pytanie czy odda kija odpowiedzia³: zdarza siê.

Bravo Panie Solina i nie ¿ycz±c powodzenia, ¿yczê Ci ¿eby takie zachowanie powróci³o do Ciebie ze zdwojon± si³± :-x

Zachêcam wszystkich do grania fair play, ¿eby nasze rozgrywki by³y porównywalne do tych realnych ...¿eby g³upi b³±d myszki nie powodowa³ komplikacji ligowych ;-)

Panie i Panowie...oraz Drogie Dzieci GRAJMY FAIR PLAY! :arrow:
Ostatnio zmieniony przez CJINCLNJMO 2010-02-21, 14:11, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Solina
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-02-21, 18:11    "ANTY FAIR"

Ja mia³em trudn± sytuacjê bo przegrywa³em 0:2. Mo¿e nie zachowa³em siê w tej sytuacji idealnie, jednak niew³a¶ciwie odpowiedzia³em na pytanie przeciwnika czy oddam mu kij, przepraszam za odpowied¼ "zdarza siê". CJINCLNJMO przepraszam za to zachowanie.

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2010-02-21, 18:19    

Nie chodzi o Twoj± odpowied¼ "zdarza siê", gdy¿ faktycznie ta sytuacja przypomina³a powiedzenie- " nie ma zlituj, ¿ycie...".

Chodzi o bezwzglêdno¶æ która pozbawiona jest ducha walki...na zasadzie d¿ungli...ludzie...szanujmy siê nawzajem ... :!:

*Mocny_Kij*
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-02-21, 18:53    

Znam ten ból :-)

Ja niedawno, chyba 1-2 m-ce temu, mia³em sytuacjê "nie fer" w meczu ligowym B8.
Otó¿ gra³em z przeciwnikiem "nicku nie pamiêtam, bo i nie chcê pamiêtaæ" :oops: , który celowo wbi³ 1 lub 2 moje bile które "blokowa³y" ³uzê.
Ale nie opisywa³em zdarzenia, mimo ¿e nie jest to zgodne z duchem uczciwej sportowej rywalizacji ;-) Po prostu odpu¶ci³em...
Chyba kolejnym razem zg³oszê taki "wybryk", w koñcu bilardyinfo musz± s³yn±æ z gry FER (jak zreszt± zawsze bywa³o) :-)

CJINCLNJMO ja staram siê stosowaæ do s³ów:

"Pamiêtaj tylko to co dobre,To co z³e, zapominaj szybko" (ale mnie ponios³o, poetycko tak jako¶ tak :oops: :mrgreen: ).

Ale zgadzam siê, ¿e powinni¶my stosowaæ siê do gry FER PLAY dotyczy to w szczególno¶ci unikania celowych fauli lub d±¿enia do wygrania za wszelk± cenê, wykorzystuj±c "bug", s³abego ³±cza internetowego przeciwnika, spamowaniu podczas gry - rozpraszanie uwagi,koncentracji :roll:

Pozdrawiam CJINCLNJMO oraz Solinê.

P.S Prawdopodobnie gdybym gra³ bardziej egoistycznie/bezwzglêdnie to bym zdoby³ w koñcu jakis medal? :-P :idea: (wiem wiem, umiejêtno¶ci nie te :-x )
Ostatnio zmieniony przez *Mocny_Kij* 2010-02-21, 18:58, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2010-02-21, 19:19    

Tak Kiju.... wreszcie znalaz³e¶ metodê na zdobycie medalu :mrgreen:

Oczywi¶cie , ¿e jest o co walczyæ...rozmawiaj±c z graczami na "publikach" zawsze podkre¶lam z czym mog± siê spotkaæ na Info...i bêdê têpi³ wszelkie zachowania które temu zaprzeczaj±... Tak jak zreszt±, mam nadziejê wszyscy Organizatorzy naszego serwisu...

;-)

*Mocny_Kij*
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-02-21, 19:38    

CJINCLNJMO napisa³/a:
rozmawiaj±c z graczami na "publikach" zawsze podkre¶lam z czym mog± siê spotkaæ na Info...;-)

Taa jak ja powiedzia³em raz, ¿e w ligach u nas gra siê z rêki, to proszê Ciebie, normalnie mnie "zjechano" niczem najgorszego wroga ludzko¶ci w³±cznie z wyrzuceniem mnie ze stolika, hy hy :lol:

Ale czego nie robi siê dla "sprawy" :-)
To ja siê pytam siê, to jaka jest prawda, je¶li chodzi "o grê z rêki": :?:

Jak mawia³ pewien prorok, s± 3 prawdy:
"¦wiêta prawda", "Tysz prawda", i za przeproszeniem "G..o prawda" :lol:

Inaczej mówi±c, ka¿dy ma swoj± :-P
Ale MY tutaj w serwisie wiemy, ¿e gra z tzw. "rêki" to przywilej przys³uguj±cy po FAULU przeciwnika a nie dlatego, ¿e komu¶ siê tak zachcia³o graæ :lol:

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2010-02-21, 19:48    

Oczywizda... je¶li jeste¶ taki dobry to nie doprowadzaj do sytuacji w której bêdê móg³ "wzi±æ bia³± do rêki"... i tyle :!:

Przy tej dyskusji przypomnê jeszcze: I¿ serwis www.BILARDY.info sugeruje grê bez specjalnego wbijania bil przeciwnika :!:
Proszê o tym pamiêtaæ...Wy wiecie kto :evil:
Ostatnio zmieniony przez CJINCLNJMO 2010-02-22, 16:19, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

*Mocny_Kij*
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-02-21, 19:55    

CJINCLNJMO napisa³/a:
je¶li jeste¶ taki dobry to nie doprowadzaj do sytuacji w której bêdê móg³ "wzi±æ bia³± do rêki"... i tyle :!: (...)serwis www.BILARDY.info nie toleruje specjalnego wbijania bil przeciwnika :!:

Zgadza siê :!:
Liczy siê kontrola bia³ej, my¶lenie "do przodu" na kolejne 1-2 ruchy, technika i opanowanie - to zawsze cenie w graczach a takich tu niema³o (wiêkszo¶æ) i jest siê od kogo uczyæ ;-)

!Adams
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-02-21, 20:11    Re: "ANTY FAIR"

Solina napisa³/a:
Ja mia³em trudn± sytuacjê bo przegrywa³em 0:2. Mo¿e nie zachowa³em siê w tej sytuacji idealnie, jednak niew³a¶ciwie odpowiedzia³em na pytanie przeciwnika czy oddam mu kij, przepraszam za odpowied¼ "zdarza siê". CJINCLNJMO przepraszam za to zachowanie.

ty czesto nie zachowujesz sie idealnie ;)) grasz typowo dla wynikow nie zwracajac uwagi WCALE na gre FAIR !

przypomnij sobie ta edycje snooka.... jest styczna bila zaczynal dopiero sie nasz mecz mialem aktywne inne okno (wiem moj blad) i w sytuacji kiedy oddaje bile normalnie jak z kazdym w podobne miejsce robisz afere ... ze mam wbic biala do luzy bo tak w regulaminie (gdzie tu zachwoanie FAIR jesli zagranie nie zmienia praktycznie sytuacji w partii a ty domagasz sie wbicia bialej do luzy co daloby ci latwa kontynuacje gry...) po czym gramy dalej (chcialem zatrzymac partie i powtorzyc) gracz solina rozbija nie udaje mu sie ja kontynuuje,koncze frejm ... w 2 partii powtorka z rozrywki...poczatek frejma styczna (mialem aktywne inne okno bo pisalem wlasnie z solina na gadu o zaistanialej sytuacji w 1 frejmie) znowu nic nie wnoszaca oddaje w podobne mijsce myslalem ze teraz zachowa sie inaczej... znowu nakazal wbicie bialej... nie zrobilem tego po czym rozbil i skonczyl... PO meczu domaga sie u Darka powtorzenia 1 frejmu bo przegral natomiast drugi frejm przy takiej samej sytuacji byl wg niego 'normalny'

Sie rozpisalem i zaraz bedzie ze brakuje mi kultury ze czesto wyzywam i ogolnie. Nie ukrywam jestem zawodnikiem porywczym i czesto palne bez wczesniejszego przemyslenia... ale jesli chodzi o zachowanie na stole to ciezko mi cos zarzucic bo gram FAIR i tego samego oczekuje od rywali... No ale lepiej odwolac sie do regulaminu i kazac wbic biala niz zachowac sie fair i kontynuowac gre ;)

Solina
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-02-21, 23:53    Wypowied¼ Adamsa

Opiszê zachowanie gracza DerekDarecki pe³ni±cego jednocze¶nie funkcjê ORGANIZATORA snookera i CZ£ONKA ZARZ¡DU analogicznie do mojego zachowania.

"jest styczna bila zaczynal dopiero sie nasz mecz mialem aktywne inne okno (wiem moj blad)"
- Ja mia³em styczn± i bila przenios³a mi siê do pó³kola

"w sytuacji kiedy oddaje bile normalnie jak z kazdym w podobne miejsce robisz afere ... ze mam wbic biala do luzy bo tak w regulaminie (gdzie tu zachwoanie FAIR jesli zagranie nie zmienia praktycznie sytuacji w partii a ty domagasz sie wbicia bialej do luzy co daloby ci latwa kontynuacje gry...)"
- Ja nie wnika³em w to jak jest normalnie jak z ka¿dym, DerekDarecki prosi o wbicie do ³uzy bia³ej "bo tak w regulaminie" znaczy w tym przypadku tak jak sobie ¿yczy osoba, która doprowadzi³a do stycznej, w tym przypadku DerekDarecki sobie ¿yczy wbicia bia³ej do ³uzy (analogicznie ja sobie ¿yczy³em aby Adams wbi³ bia³± do ³uzy). Ja siê pytam co je¶li nie zrobiê tego co sobie DerekDarecki ¿yczy to on powiedzia³, ¿e na przyk³ad dyskwalifikacja za partiê (wygrywa DerekDarecki) (analogicznie Adams od razu zagra³ niezgodnie z regulaminem i analogicznie mo¿naby go za to zdyskwalifikowaæ, jednak ja go nie zdyskwalifikujê, mo¿e to zrobiæ DerekDarecki a wtedy go nie by³o, jakbym mia³ nie graæ to DerekDarecki móg³by mnie ukaraæ za przeci±ganie ruchu powy¿ej 3 minut (mo¿liwo¶æ) bo Adams mia³by prawo zg³osiæ organizatorowi moje przewinienie, jednak kontynuowa³em bo Adams nie chcia³ siê poddaæ, a on robi mi zarzut, ¿e kontynuowa³em grê

"(gdzie tu zachwoanie FAIR jesli zagranie nie zmienia praktycznie sytuacji w partii a ty domagasz sie wbicia bialej do luzy co daloby ci latwa kontynuacje gry...)"
- Identyczny zarzut mo¿na postawiæ DerekDareckiemu

"po czym gramy dalej (chcialem zatrzymac partie i powtorzyc) gracz solina rozbija nie udaje mu sie ja kontynuuje,koncze frejm"
- On jednak zrobi³ breaka i gdyby nie moje zastrze¿enia to spokojnie zosta³by dodany do listy breaków. Jak ja pyta³em DerekDareckiego o nastêpstwa zagrania przeze mnie innego ni¿ wbicie bia³ej do ³uzy to on odpowiadaj±c dopu¶ci³ mo¿liwo¶æ dyskwalifikacji za partiê (Adams podaje, ¿e chcia³ powtórzenia, ale przecie¿ lepiej powtórzyæ partiê ni¿ j± odrazu przegraæ to lepszym rozwi±zaniem dla niego jest powtórzenie).

"PO meczu domaga sie u Darka powtorzenia 1 frejmu bo przegral natomiast drugi frejm przy takiej samej sytuacji byl wg niego 'normalny' "
- Sytuacja o której wspomnia³em (kontynuacja), zg³osi³em organizatorowi obydwa przypadki, Adams tutaj siê myli, a odno¶nie pierwszej partii to Adams stawia mi tu zarzut, ¿e domaga³em siê powtórzenia pierwszego frejmu, jakbym chcia³ mojej wygranej to te¿ stawi³by mi zarzut chêci nie powtórzenia ale wy³udzenia partii czy co¶ w tym stylu

"Sie rozpisalem i zaraz bedzie ze brakuje mi kultury ze czesto wyzywam i ogolnie. Nie ukrywam jestem zawodnikiem porywczym i czesto palne bez wczesniejszego przemyslenia... ale jesli chodzi o zachowanie na stole to ciezko mi cos zarzucic bo gram FAIR i tego samego oczekuje od rywali... No ale lepiej odwolac sie do regulaminu i kazac wbic biala niz zachowac sie fair i kontynuowac gre ;)"
- analogicznie je¶li przyj±æ ten cytat za prawdziwy to mo¿na stwierdziæ, ¿e ja nie s³uchaj±c siê DerekDareckiego w tej sytuacji (on decyduje a ja robiê co innego) gram FAIR i tego samego oczekujê od DerekDareckiego (np. ³amania regulaminu), analogicznie dalej, dla DerekDarecki "lepiej odwo³aæ siê do regulaminu i kazac wbic biala niz zachowac sie fair i kontynuowac gre ;)"

Dlaczego podajê analogiczny przyk³ad? CJINCLNJMO poda³ konkretny nick i mia³ racjê odno¶nie faktów (ró¿nimy siê ocenami), ale Adams kreuje mnie na jakiego¶ niewiadomo jakiego okrutnego gracza i tu chcia³em podkre¶liæ, ¿e zarzucanie tylko mi grania NIE FAIR jest NIE FAIR (celowe powtórzenie) bo nie tylko mi zdarza siê stosowaæ praktyki, które mog± byæ przez kogo¶ uznawane za granie NIE FAIR ale tak¿e inny gracz, nawet ORGANIZATOR i CZ£ONEK ZARZ¡DU

Przepraszam DerekDarecki je¶li poczu³e¶ siê przeze mnie dotkniêty tym postem
Ostatnio zmieniony przez Solina 2010-02-21, 23:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Zmak 

Do³±czy³: 25 Wrz 2004
Wys³any: 2010-02-22, 09:01    

B³±d w grze polegaj±cy na przeniesieniu bia³ej do "D" (dotyczy nie tylko snookera) lub na punkt niebieskiej ma miejsce od d³u¿szego czasu. Nie by³o z tym do tej pory ¿adnego problemu, co oznacza ¿e gracze potrafili dogadaæ siê w takich sytuacjach. Ten przypadk jest marginalny i nie spowoduje ¿adnych zmian. Graj±c w ligach nigdy nikomu nie nakaza³em wbicia bia³ej do kieszeni, mnie tylko raz przeciwnik poprosi³ o to i zrobi³em to bez dyskusji i robienia afery. Rozwi±zanie z wbiciem bia³ej do kieszeni nie jest najlepsze ale nie ma dobrego. ¯eby tego unikn±æ wystarczy nie przechodziæ do innego okna i warto wy³±czæ GG.
Regulamin:
§1 19. Podczas spotkania nakazuje siê trzymanie na wierzchu okno z gr±, aby zapobiec sytuacji, gdzie bila bia³a po stycznej zostaje przeniesiona w pole D, co jest b³êdem gry. Je¶li jednak komu¶ przytrafi siê taki przypadek to gracz, który doprowadzi³ do stycznej ma prawo zadecydowaæ co powinien uczyniæ rywal i albo pozwala na kontynuacjê gry, albo nakazuje wbicie bia³ej do kieszeni, w celu oddania kija. W takich przypadkach nale¿y robiæ zrzuty ekranu, zachowaæ je i przes³aæ na ¿yczenie organizatora na jego e-mail.

Je¿eli nie mo¿na doj¶æ do porozumienia z przeciwnikiem i nalega on na wbicie bia³ej do kieszeni, to nale¿y siê do tego zastosowaæ. Nie jest wa¿ne to czy komu¶ ten zapis w regulaminie podoba siê czy nie i nie jest wa¿ne stwierdzenie np.: nie mam zamiaru przegrywaæ przez b³±d w grze. Dopóki nie zostanie usuniêty problem lub nie zostan± dokonane zmiany w regulaminie nale¿y siê do niego stosowaæ bez wzglêdu na to czy kto¶ to akceptuje czy nie. Nie mo¿emy tworzyæ w³asnych zasad bo gdyby¶my ka¿dego zapytali jakich zmian chcia³by, to okaza³oby siê, ¿e najlepsz± zasad± by³oby brak zasad. Czy istnienie lig by³oby mo¿liwe?
Je¿eli natomiast chodzi o pogl±dy na temat grania z rêki, wbijania bili przeciwnika i pope³niania celowych fauli, to powiem krótko, poniewa¿ nie ma zasad zabraniaj±ch tego niech ka¿dy gra tak jak chce, nie wymusza na innych swojego podej¶cia do sprawy i nie zarzuca gry nie fair. Nie traktujcie przeciwnika jak wroga ale jak przyjaciela, z którym gracie sobie w bilard i nie róbcie afery z drobnego problemu.
¯yczê wszystkim wiêcej tolerancji dla odmienno¶ci pogl±dów innych osób oraz spotkañ przy stole w dobrej, sportowej atmosferze.
Ostatnio zmieniony przez Zmak 2010-02-22, 09:18, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

DarekDarecki 
Organizator
Administrator

Do³±czy³: 12 Maj 2004
Wys³any: 2010-02-22, 11:31    

Dopóki programi¶ci nie zmieni± tego, dopóty bêdziemy nara¿eni na kontrowersyjne sytuacje, jakimi s± przeniesienia bia³ej po stycznej przy przej¶ciu do innego okna.
Ka¿demu mo¿e siê to zdarzyæ, ale równie¿ na 100% mo¿na temu zaradziæ, wystarczy nie klikaæ na inne okna podczas rozgrywki trzymaj±c grê na wierzchu. Wiem, ¿e jak przeciwnik ma kija to my najczê¶ciej wtedy serfujemy po necie, piszemy na gg, czy jeszcze niewiadomo co, bo nie mo¿emy wysiedzieæ w spokoju patrz±c jak nasz rywal zabija raz za razem bilki do dziurki. Jednak w zaistnia³ej sytuacji musimy sobie odpu¶ciæ ¶miganie po stronach, ¿eby gra by³a czysta, pozbawiona kontrowersji. Wyobra¼ sobie, ¿e odgrywasz dotaczaj±c do czerwonej, aby nie daæ pozycji, bo nic lepszego zrobiæ nie mo¿esz. Nagle patrzysz a tu bia³a myk i jest ju¿ w polu D, gdzie do wyboru oponent ma np. 3 bilki do wbicia z kontynuacj± itd. I co wtedy, machasz rêk± i mówisz trudno licz±c, ¿e klient siê pomyli i kijaszka jeszcze odda ? W kolejnym meczu z kim¶ innym sytuacja siê powtarza, z tego powodu przegrywasz partiê i co wtedy, nadal bêdziesz macha³ rêk± i mówi³ sobie jestem spoko go¶ciem fair ? Rozwi±zanie jest w tej chwili jedno, albo nakazujesz wbicie bia³ej i tym samym otrzymujesz grê z winy przeciwnika, który nie zastosowa³ siê do nakazu, albo pozwalasz na kontynuacjê, bo jest to bezpieczne.
Je¶li przydarzy ci siê taka sytuacja wbij bia³± na rz±danie i miej pretensje do siebie, ¿e klika³e¶ po innych oknach, a ty co doprowadzi³e¶ do stycznej masz regulaminowe prawo nakazaæ rywalowi wbicie bia³ej, takie samo jak np. powtórzenie ruchu (chybienie w snookerze), czy te¿ granie "z rêki" w poolach.

ZAPISY DO LIG i WzB

!Adams
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-02-22, 15:50    Re: Wypowied¼ Adamsa

no fakt nie zalezy CI na wyniku solina szczegolnie jesli karzesz komus wbijac biala bile gdy styczna nie zmienia sytuacji na stole... sam Zmak napisal ze zawsze mozna sie dogadac... :-P Szkoda ze nie z toba .Rob jak chcesz dla mnie nie jestes godny uwagi ze tak kulturalnie napisze (i mi sie to zdarzy :-) ) Presja robi swoje ty rob swoje bez odbioru :evil:
Ostatnio zmieniony przez !Adams 2010-02-22, 15:55, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Maniek_Kutno 
Organizator

Do³±czy³: 11 Lut 2006
Wys³any: 2010-02-22, 23:38    

Wypowiem siê... mo¿e troche po czasie ale...
Dzi¶ gra³em z Adamsem ligê 5 bilków i podczas b14 gdy Adams by³ przy kiju potrzeba natury fizjologicznej zmusi³a mnie do skorzystania z kibelka. Wróci³em i po 3.48min. wykona³em uderzenie. Wygra³em ostatecznie frejma ale Adams napisa³ mi, ¿e przegra³em. ... nie wiedzia³em co mam my¶leæ...
Pó¼niej wda³em siê w dyskusje z Adamsem i porówna³ swoje zachowanie do zachowania Soliny z jego meczu... postanowi³em siê temu teraz dok³adnie przyjrzeæ...
Na snookerze wielokrotnie zdarza³y mi siê sytuacje kiedy to przenosi³o bilê bia³± na pole D, wiele razy bez mojej wypowiedzi gracz podsy³a³ bia³± bilê pod miejsce gdzie by³a bila styczna i nie mia³em o to ¿adnych pretensji... czyni³ tak Zmak czy Olimpiada, snooker to gra d¿entelmenów i tak powinno byæ, ¿e b³±d gry powinni¶my naprawiaæ w³asn± kultur±.

Po wczytaniu siê w post Adamsa wnioskujê, ¿e Solina powinien zgodziæ siê na powtórzenie frejma, w którym rozbi³ i wygra³. Tak by³o by sprawiedliwiej. Fakt, ¿e Adams nie powinien powtórzyæ b³êdu z "oknem".

Solina, je¶li 2 osoby Cie krtykuj± za taki styl gry to powiniene¶ siê zastanowiæ czy co¶ z nimi jest nie tak, czy co¶ z Tob±.
Ja nie mia³em z Tob± takowej sytuacji poniewa¿ nie zmieniam okien. Zdarzy³o mi siê to z tomtronem ale dziwne by³o to, ¿e mia³em okno otwarte, kaza³ mi wbiæ bilê i to zrobi³em... fakt, ¿e ostatecznie frejm by³ dla mnie ale niesmak pozosta³ i trochê mnie to rozdra¿ni³o.

Taka moja pro¶ba... nie postêpujcie i nie decydujcie zbyt szybko. Popatrzcie na stó³ i pomy¶lcie czy taka pro¶ba (nakaz) wbicia bia³ej bili nie wypaczy wyniku - zw³aszcza ¿e jest to pocz±tek. Szanujmy siê wzajemnie a i Ciebie bêd± szanowaæ.

Regulamin regulaminem ale ¿yczliwo¶æ ludzka powinna byæ nad regulaminem.

Solina
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-02-23, 22:58    Wypowied¼ Maniek_Kutno

Dwie osoby mog± mieæ inn± ocenê tego samego zachowania, wiadomo, i nie oznacza to, ¿e ze mn± jest co¶ nie tak albo z dwoma osobami, Dlaczego mam siê zgodziæ na powtórzenie frejmu w którym wygra³em jak Adams zrobi³ breaka i potem ju¿ nie chcia³ powtarzaæ (po zrobieniu breaka, a ja mia³bym siê zgodziæ po wygranej? On siê nie zgodzi³ to ja te¿, a ¿e tylko w jednej partii na tym skorzysta³ (wygra³) to trudno, w drugiej nie ma dyskwalifikacji (mog³aby byæ) tylko normalna wygrana, proste nie?

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2010-02-24, 06:50    

Wszyscy chêtni ju¿ siê wypowiedzieli, ka¿dy obra³ jakie¶ stanowisko i nikt tu ju¿ nikogo do niczego nie przekona... proponujê wiêc wzi±æ kije w d³onie i ruszyæ do boju... ;-)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: