wwwBILARDYinfo
PortalForumTabele ligowePomocUżytkownicyZAPISY DO LIG i WzBProfilWiadomości PWStatystykiAlbumGry online Game Desire

Og³oszenie 

ZAREJESTRUJ SIĘ na naszym forum, zaloguj się, KLIKNIJ
i zapisz się do LIG BILARDOWYCH serwisu wwwBILARDYinfo !!! ISTNIEJĄCYCH NIEPRZERWANIE OD 2003 r.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Nastêpny temat
bilard w realu
Autor Wiadomo¶æ
schalke21 

Do³±czy³: 14 Cze 2009
Wys³any: 2010-01-16, 20:33    bilard w realu

witajcie
s³uchajcie mam taki problem. mam swój ma³y stó³ bilardowy, i gdy posmaruje kapkê kred±, i gdy wykonam uderzenie, to na bili bia³ej pozostaje ¶lad po kredzie. nie wiem czy chodzi o to ¿e za mocno smaruje kred±, czy o to ¿e mam z³± kredê, ale chcia³bym to bardzo wiedzieæ. jakby co u¿ywam kredy firmy Pioneer.
pozdro. czekam na odp

*Mocny_Kij*
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-01-17, 09:57    

Co prawda nie mam sto³u bilardowego ale graj±c na "mie¶cie" nigdy nie zauwa¿y³em ¶ladu po kredzie...za miêkka mo¿e jaka¶ jest, albo wytwarzasz takie tarcie ¿e topi siê przy kontakcie kija z bil± :mrgreen:
Ale nie musisz mnie s³uchaæ, ja gram w realu ma³o i nie umiem nawet dobrze rozbic, wiêc... :oops:

Maniek_Kutno 
Organizator

Do³±czy³: 11 Lut 2006
Wys³any: 2010-01-17, 10:17    

Byæ mo¿e to z³a kreda, a byæ mo¿e za du¿o nak³adasz na tipa. Ja tak¿e graj±c na mie¶cie nie zauwa¿y³em aby na bili zostawa³ nadmiar kredy.
Pogadaj z Kufixem, my¶lê ¿e jest to osoba która co¶ mo¿e wiedzieæ na ten temat :)

schalke21 

Wys³any: 2010-01-17, 12:57    

dobra dziêki spróbuje :-) a jak nie pomo¿e kupiê now± kredê
pozdro

kalashnikov_
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-01-17, 16:14    

Mi siê wydaje, ¿e to wina sto³u :-P

!!DrHouse!!
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-01-17, 20:52    

Zdarza siê to ca³y czas czy tylko w niektórych zagraniach? Szczerze powiedziawszy ¿adko spotykam siê z taki czym¶ (u¿ywam kredy Master). Byæ mo¿e jest to po prostu nie czyste zagranie spowodowane np. niew³a¶ciwym prowadzeniem kija, lub zerwanym uderzeniem itp. Wiadomo ¿e je¶li przed zagraniem kredujesz tego kija minutê ¿e a¿ jest widoczna warstwa to ¶lad bêdzie :mrgreen:
Je¶li jest to notoryczne spróbuj innej kredy, osobi¶cie polecam Master, byæ mo¿e to wina kapki która w z³y sposób "poch³ania" kredê lub bardziej prawdopodobne zwyk³y "kick" :-P

Tak czy inaczej je¶li jest to denerwuj±ce, spytaj jakiego¶ "kozaka" na pewno cu¶ doradzi,
Pozdrawiam :-)

dieter
[Usuniêty]

Wys³any: 2010-01-18, 05:53    

Nie obra¼ siê, ale czy aby bia³a bila nie jest zwyczajnie zbyt t³usta lub w inny sposób zabrudzona? Jak wiadomo, drobiny takie jak kreda, bardzo ³atwo przylegaj± do takich powierzchni. Oczywi¶cie zwilgocenie samej kredy te¿ mo¿e to wyja¶niaæ.

schalke21 

Wys³any: 2010-01-18, 20:13    

no dobra dziêki

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum