| Og³oszenie |
ZAREJESTRUJ SIĘ na naszym forum, zaloguj się, KLIKNIJ i zapisz się do LIG BILARDOWYCH serwisu wwwBILARDYinfo !!! ISTNIEJĄCYCH NIEPRZERWANIE OD 2003 r.
|
|
Kultura ligowców |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
zemeckis
Do³±czy³: 10 Maj 2004 Posty: 52
|
|
Wys³any: 2008-05-06, 17:49
|
|
|
| hahaha tez sie usmialem :). To moze byc gwara zaczerpnieta z pod Poznanskiego Suchego lasu. Ostatnio bedac przelotem wlasnie w tej miejscowosci stalem sobie pod bankomatem i nagle podszedl do mnie facet zadajac mi pytanie: "To ten ta biedronka tu?" zrobilem dziwna mine i powiedziawszy ze nie wiem odszedlem. Widze jednak ze to nie byl odosobniony przypadek :) |
|
|
|
 |
DannyCh [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-06, 17:53
|
|
|
| Zemek, to skoro znajesz li tê gwarê, to przet³umacz co i jak to dla nas ¶miertelników oznacza. |
|
|
|
 |
zemeckis
Do³±czy³: 10 Maj 2004 Posty: 52
|
|
Wys³any: 2008-05-06, 18:20
|
|
|
| Chcialem tylko zaznaczyc ze mialem stycznosc z pewnym odlamem tejze gwary jednak o co chodzilo naszemu koledze moge sie tylko domyslac :) |
|
|
|
 |
Maniek_Kutno
Organizator 
Do³±czy³: 11 Lut 2006 Posty: 1037
|
|
Wys³any: 2008-05-06, 18:34
|
|
|
| Przyznam, ¿e i ja mia³em styczno¶æ z owym grzegorzem. Wczoraj na snooku pisze do mnie: "zapisz mnie liga", napisa³em i wyt³umaczy³em gdzie mo¿e to sam zrobiæ. Po chwili znów widzê: "zapisz na liga mnie". Wys³a³em, mu link gdzie to mo¿e zrobiæ. Napisa³ mi: "zapisz tur mnie na". Spyta³em czy jest obywatelem Polski... odpowiedzi nie uzyska³em. |
_________________ ,,Człowiek tylko dlatego jest nieszczęśliwy gdyż nie wie, że jest szczęśliwy. I to wszystko, nic wiecej! Kto to zrozumie będzie czuł się szczęśliwym w każdej chwili" - Dostoevskij Fedor Michailovich |
|
|
|
 |
kalashnikov_ [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-06, 21:50
|
|
|
Nie wiem czy ¶miaæ siê czy p³akaæ Darek Mistrz |
|
|
|
 |
magdagp

Do³±czy³a: 05 Sie 2007 Posty: 223
|
|
Wys³any: 2008-05-06, 23:00
|
|
|
Zapiszcie na mnie do liga tur cokolwiek
Kiedy¶ na studiach mielismy warsztaty z komunikacji interpersonalnej szeroko pojêtej - mysle ¿e kolega Grzegorz by³by ca³kiem niez³ym kandydatem na " podmiot - obiekt" badawczy w tym zakresie :)
W kazdym razie serdecznie Go pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez magdagp 2008-05-06, 23:01, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
CJINCLNJMO
Administrator Organizator 
Do³±czy³: 27 Lip 2005 Posty: 1299
|
|
Wys³any: 2008-05-07, 05:53
|
|
|
Madzia, wpierw mu siê dosta³o a teraz go pozdrawiasz..... napewno teraz czuje siê duzo lepiej ..... to taki marnotrawny syn który wraca do ³ask |
|
|
|
 |
magdagp

Do³±czy³a: 05 Sie 2007 Posty: 223
|
|
Wys³any: 2008-05-07, 07:01
|
|
|
Jest szko³a, która mówi:
"Ludzie ¶miej± siê z tego, co ¶mieszne, albo z tego czego nie rozumiej±..."
W tym kontekcie nie wiadmo, kto z nas jest bardziej ¶mieszny :P |
|
|
|
 |
CJINCLNJMO
|
|
Wys³any: 2008-05-07, 08:04
|
|
|
Tym bardziej ¿e zrozumia³a¶ mój post na powa¿nie..... a o ¶mieszno¶ci nas obojaga mam nadziejê ¿e mo¿na siê wypowiadaæ tylko w pozytywnym kontek¶cie.... |
|
|
|
 |
Limfanatic [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-07, 22:08
|
|
|
ch³opak ma swój jêzyk, a wy siê z niego ¶miejecie
Ja zasypuje jego skrzynkê prywatnymi wiadomo¶ciami, bo chcê siê dowiedzieæ wiêcej na temat tego piêknego jêzyka, mo¿e pod nim kryjê siê równie¿ kultura czy obyczaje tego forumowicza, lecê spamowaæ dalej ;p |
|
|
|
 |
ECTHELLION [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 00:12
|
|
|
| mo¿e Ci pomóc ?:) a najlepiej wszyscy to zróbmy xD |
|
|
|
 |
kb_3riseFast [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 08:17
|
|
|
A ja troche na inny temat. W sumie gram ju¿ w Ex snookera troche i poza jednoosobowym wyjatkiem kultura tam zawsze byla nienaganna. Jednakze w rozgrywkach PL czesto jest dane spotykaæ siê z graczami z lig ni¿szych tak jak i w tym miesiacu.
No i tym samym chcia³bym zaznaczyæ - koledzy snookerzy¶ci uwazajcie na niejakiego dawidekooooo. Rok temu gralem z nim w lidze tu na info i mnie zwyzywal i dostal warna :) Potem lige olal i wylecial. Ostatnio znow sie zapisal i teraz trafilem na niego znowu w Pucharze Ligi. Choc obylo sie tym razem bez wyzwisk to gra z nim do kulturalnych i fair nie nalezy. Non stop na stole przeszkadza w grze , po czym nie gratuluje wygranych frejmow , kazde zagranie w niewyszukany sposob komentuje nie dajac nawet chwili na spokoj i koncetracje na grze i potem sie nie trafia latwych bil. Chlopaczek jest z pokoju znanego na calym WP ze swojej "wyszukanej" kultury i ma typow± dla niego sredni± wieku - 14 lat lub cos kolo tego. ( Co do pokoju to oczywi¶cie s± tam wyj±tki - np dawk11 - grajacy tez na info w Ex - bardzo porzadny gracz )
Na proby zwrocenia mu uwagi ma jedynie argument ze "on nie umie przegrywac" Ewentualnie sie wysilil jeszcze na to aby mi komende podpowiedzieæ :
- "jak masz problem to wpisz #ignore dawidekooooo"
No coz mialem czysty uklad na wygran± podczas tej jego gadki no ale swoje zrobi³. Osiagnal Cel - wygral - niech sie cieszy akurat to jest tu najmniej istotne bo ja gram dla przyjemnosci a nie dla zwyciestwa za wszelka cene lecz gra z taka osoba przyjemnosci mi nie sprawia i wogole sie zastanawiam czy przy kolejnej ewentualnej koniecznosci gry z nim wogole podchodziæ do meczu. A jesli tak to tylko z udzialem sedziego.
Jestem zbyt powa¿nym cz³owiekiem ¿eby siê u¿eraæ z takim po raz kolejny. Zreszt± gram ju¿ troszke w serwisie w rozgrywkach snookerowych i my¶le ,¿e ka¿dy ma wyrobion± opinie na mój temat.
Pozostaje miec nadzieje ze nasz 14-latek nie awansuje nigdy do Ex snookera. W sumie cieniutki jest wiêc raczej nie powinien. Ponoc maxy za to dobrze ustawia.
Chyba koniec zreszt± tacy jak on w sumie nie s± warci nawet tylu s³ów. Mo¿na ich jednym s³owem podsumowaæ : "¿enada". Jednak napisalem to aby ostrzec innych. Pozdro dla normalnych graczy. |
| Ostatnio zmieniony przez kb_3riseFast 2008-05-09, 08:18, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tomekwoz5 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 09:58
|
|
|
kb_3riseFast, popieram Cie ;) trafi³em na niego w mistrzostwach snooka i od razu mia³em z nim problem... ja ju¿ powiedzia³em, ¿e nie bede z nim gra³ jak nie bedzie organizatora na stole, bo dzieciak jest naprawdê wkurzaj±cy |
|
|
|
 |
lobuziarkaaa [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 10:42
|
|
|
Skarga, skarg± ... Nie bronie tego ch³opaka, który zachowa³ siê jak siê zachowa³... ale czasem jak piszecie takie opinie na kogo¶ temat to trochê siê pohamujcie, bez przesady...
Czytaj±c Twój post nie pomy¶la³am dobrze ani o ch³opaku,który robi³ problemy ani o Tobie kb, ze wzglêdu na to w jaki sposób siê wyra¿a³e¶-bez urazy.
Ten fragmencik chocia¿ :
| Cytat: | | Pozostaje miec nadzieje ze nasz 14-latek nie awansuje nigdy do Ex snookera. W sumie cieniutki jest wiêc raczej nie powinien. |
Cieniutki ... zale¿y dla kogo cieniutki, mo¿e dla Ciebie... dla kogo¶ innego mo¿e byæ bardzo dobrym graczem. |
| Ostatnio zmieniony przez lobuziarkaaa 2008-05-09, 12:17, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
dieter [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 12:04
|
|
|
Istotnie wskazane by by³o komentowaæ, ale tylko na odpowiednim poziomie kulturalnym.
Ponadto, je¶li co¶ Tobie przeszkadza, warto by by³o o tym wspomnieæ przeciwnikowi w jak najbardziej przejrzysty sposób.
Np.:
"Móg³bym Ciebie prosiæ o zachowanie ciszy podczas gry? Przeszkadza mi to w skupieniu."
Nie twierdzê ¿e tego nie robisz, ale je¶li oczekujesz kultury, to poka¿ przyk³ad takowej.
Nakierowuj gracza na poprawny kurs wys³awiania siê i zachowania poprzez jego zrozumienie Twoich argumentów, a nie umieszczaniem nieprawid³owo¶ci na forum.
Tutaj powinny siê znajdowaæ tylko recydywy, których ju¿ nie sposób nawróciæ na poprawno¶æ (aczkolwiek s±dzê ¿e wszystko jest mo¿liwe). |
|
|
|
 |
kipcior [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 13:39
|
|
|
Po czê¶ci zgodzê siê z Waszymi uwagami co do formy wypowiedzi kb_3riseFast jakkolwiek z drugiej strony to o czym mówisz Dieter w tym przypadku nie zda³oby egzaminu. Sam gra³em z dawidekooooo puchar ligi i mam podobne odczucia. Po ka¿dym nieudanym zagraniu marudzenie na chacie, rozpatrywanie gry w kategoriach farta (je¶li przeciwnikowi wyjdzie co¶) albo pecha (jesli jemu nie wyjdzie). Ja ca³y mecz zachowywa³em spokój w sumie, ignorowa³em te wypowiedzi, jednak na koniec meczu pokusi³em o podsumowanie w którym napisa³em mu co my¶lê o tego typu zachowania. Na odpowied¼ dosta³em info, ¿ebym go nie prowokowa³ bo jest wkurzony. Co wiêcej doda³, ¿e ka¿dy to wie ¿e on siê wkurza i tak siê zachowuje z czego jak rozumiem wniosek jest taki, ¿e jemu z tym dobrze i nikt nie jest w stanie temu zaradziæ. Chcia³bym o¶wiadczyæ publicznie, ¿e nie interesuje nas czy w innym pokoju ludzie toleruj± tego typu zachowania bo "dawidekoooo tam ma". U nas w ka¿dym razie siê nie toleruje.
Na meczu z tomekwoz te¿ chwilê by³em, jednak¿e ze wzglêdu na fakt, ¿e podczas mojej nieobecno¶ci nic negatywnego siê nie wydarzy³o (poza k³ótni± graczy z której nie wynika³o kto jest winny) to nie podj±³em ¿adnych akcji. Po swoim meczu tez akcji nie podejmowa³em bo by³em stron± w sprawie tzn ewentualna decyzja mog³aby byæ odebrana jako uzyskanie korzy¶ci w³asnej. Natomiast bêdê siê mocno przygl±da³ zachowaniu tego gracza w rozgrywkach prowadzonych przeze mnie i je¿eli otrzymam informacje i dowody w postaci screenów np na podobne tzn negatywne zachowania to bêdê reagowa³. Ale chce podkre¶liæ ¿e bez zg³oszenia o takim zachowaniu popartego odpowiednimi dowodami, nie ma podstaw do jakichkolwiek reakcji. |
|
|
|
 |
CJINCLNJMO
|
|
Wys³any: 2008-05-09, 13:43
|
|
|
Upominanie graczy, którzy podczas meczu zachowuj± siê niekulturalnie, nie bardzo przynosi skutek..... niestety...... pewnie zdajesz sobie z tego sprawê Karolu, dlatego lekko rozumiem roz¿alenie kb_3riseFast.
Takie zachowanie przeciwnika potrafi cz³owieka wyprowadziæ z równowagi...... ale faktycznie zwracaj±c komu¶ uwagê staram siê sam trzymaæ ci¶nienie..... je¶li siê to nie udajê zrównujê siê tak naprawdê z tym na którego narzekam |
|
|
|
 |
kb_3riseFast [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 15:44
|
|
|
| Dieter napisa³/a: |
Ponadto, je¶li co¶ Tobie przeszkadza, warto by by³o o tym wspomnieæ przeciwnikowi w jak najbardziej przejrzysty sposób.
Np.:
"Móg³bym Ciebie prosiæ o zachowanie ciszy podczas gry? Przeszkadza mi to w skupieniu."
|
| CJINCLNJMO napisa³/a: | ale faktycznie zwracaj±c komu¶ uwagê staram siê sam trzymaæ ci¶nienie..... je¶li siê to nie udajê zrównujê siê tak naprawdê z tym na którego narzekam
|
Na stole podczas meczu wlasnie w podobny sposob siê wyrazi³em. Odpowiedzi± na kolejn± juz bezskuteczn± pro¶bê by³o : "nic nie poradze ze nie umiem przegrywac" i "jak masz problem wpisz ignore dawidekooo". ¯adnych innych uwag podczas meczu z mojej strony nie by³o.
| Cytat: | | Pozostaje miec nadzieje ze nasz 14-latek nie awansuje nigdy do Ex snookera. W sumie cieniutki jest wiêc raczej nie powinien. | to jest moja prywatna opinia po obserwacjach tego "gracza" pod któr± sie podpisuje i umiescilem j± tylko tu na forum opisuj±c problem i swoje odczucia na temat ewentualnych kolejnych spotkañ z tym "graczem". Gra w lidze i tym podobnych rozgrywkach ma byc w moim rozumieniu przyjemno¶ci±. Z szacunkiem dla przeciwnika i w kulturalnej atmosferze. Graj±c z takimi jak on , o przyjemno¶ci z gry ciêzko mówic.
| Kipcior napisa³/a: | | Ale chce podkre¶liæ ¿e bez zg³oszenia o takim zachowaniu popartego odpowiednimi dowodami, nie ma podstaw do jakichkolwiek reakcji. |
To jest jasne akurat , w sumie nie by³o moj± intencj± wyci±ganie konsekwencji dlatego nawet screenów nie robi³em , a jedynie ostrze¿enie przed nim pozosta³ych graczy którzy bêd± mieæ z nim do czynienia. Dlatego wlasnie moja reakcja na to zdarzenie ma miejsce na forum publicznym a nie np PM do organizatora. Gram tu ju¿ ponad rok , pó³tora chyba tak¿e my¶le , ¿e osobom do których jest skierowane to co napisalem w zupelnosci wystarczy :) Kto mnie zna ten wie , ¿e jestem spokojny podczas gry , zreszt± przez te pó³tora roku to jedyna sprawa któr± zdecydowa³em siê poruszyæ na forum w zwi±zku z tym wiadomo chyba ze z b³ahych powodów tego nie robie. Zreszt± widze po powy¿szych wypowiedziach , ¿e coponiektórzy juz mieli z tym "graczem" do czynienia potwierdzaj±c tylko moj± opiniê.
Pozdrawiam. |
| Ostatnio zmieniony przez kb_3riseFast 2008-05-09, 15:53, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
waffen.sch [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 16:24
|
|
|
Witam
Nie o koledze dawidekooooo to bêdzie, lecz o wielce podobnej sytuacji. Otó¿ gra³em jaki¶ czas temu u was Ligê b8-new i by³o ca³kiem mi³o, do czasu... Pierwszy miesi±c grania, spotkanie z sienek200 - gra przebiega ca³kiem ok, po za tym, ¿e rywal nie jest zdolny przywitaæ siê, po¿egnaæ, itp. Bez s³owa ca³± gra i bez s³owa zej¶cie po pora¿ce. Mogê to nawet zrozumieæ, gdy¿ ten mecz podra¿ni³ zapewne "ambicjê" kolegi. Drugi miesi±c - sytuacja odmienna: od pocz±tku "atak" niejako komentarzy, zasypanie czatu s³owotokiem. Niektórym to nie przeszkadza, bo lubi± pograæ i pisaæ w takcie. Ja tak nie potrafiê - chcê siê na grze skupiæ. Raz, czy dwa razy proszê rywala i spokój na czacie - co przynios³o odwrotny skutek, a poza tym jako¶ "poziom" spad³ tej pisaniny do okolic "podwórkowego trzepaka", ¿e tak sie wyra¿ê. Przy stanie (je¶li mnie pamiêæ nie myli) 2:1 dla sienka oznajmi³em, ¿e koñczymy te grê, dajê walkowera. Lubie pograæ w spokoju, w kulturalnej atmosferze, gdy widzê i czujê jednocze¶nie, ¿e "presja" wyniku nie psuje podstawowej idei: spotkania miêdzy lud¼mi. Wynik nie jest najwa¿niejszy przecie¿. Posz³y po tym ze strony kolegi jakie¶ uwagi, których cytowaæ nie bêdê. Zostawi³em to, poda³em wynik KaBie - gra skoñczona, temat zamkniêty. Chyba 2 dni pó¼niej KaBa w³a¶nie pisze do mnie, ¿e sugeruje dokoñczenie meczu od stanu 2:1 przy Jego obecno¶ci (to chyba efekt dzia³ania luxora, który by³ obecny przy mojej grze z sienkem). Uzna³em, ¿e gra nie ma sensu - sienka to niczego nie nauczy, mnie szaleñstwo rywalizacji nie opêta³o, a na wyniki nigdy mi nie zale¿a³o.
Dlaczego o tym piszê?
Szacunek z mojej strony dla KaBy, ¿e "co¶ chcia³ zrobiæ". Po drugie: je¶li rozgrywki ligowe maja byæ okazj± do spotkania graczy o pewnym (domy¶lnie: wysokim) poziomie gry, to niechaj te¿ poziom kultury bêdzie weryfikowany. W pokoju, w którym gram teraz Ligê wprowadzili¶my miêdzy innymi zasadê, ¿e gracz, który da³ sie poznaæ organizatorom lub innym uczestnikom jako gracz bez kultury - nie zagra. Rozwi±zanie mocne, zapewne kontrowersyjne, dalekie od doskona³o¶ci - wiem o tym. Ale chc±c broniæ pryncypiów czasem nie ma innego wyj¶cia, jak takie arbitralne, ostre ciêcia. Zrezygnowa³em z Ligi u was w³a¶nie dlatego: nie ma sensu graæ, skoro i tak bêdê musia³ jakie¶ spotkania z góry oddaæ walkowerem, bo nie mam przyjemno¶ci z gry, gdy "stó³ do kulturalnych" nie nale¿y. Rywalizacja - tak. Walka w duchu fairplay - tak. Ale nie za cenê mêczarni i irytacji z powodu zachowañ rywali. Najpierw rado¶æ z gry, z atmosfery towarzysz±cej "kulaniu kulek" - potem wynik, walka, itp.
To tyle z mojej strony.
pozdrawiam, Krzy¶ |
|
|
|
 |
dawidekooooo [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 19:27
|
|
|
| kb_3riseFast napisa³/a: | | Non stop na stole przeszkadza w grze , po czym nie gratuluje wygranych frejmow , kazde zagranie w niewyszukany sposob komentuje nie dajac nawet chwili na spokoj i koncetracje na grze i potem sie nie trafia latwych bil. |
niewiem gdzie w zasadach jest napisane, ¿e po ka¿dym frejmie przegranym trzeba gratulowaæ :o he, ciekawe :D niewiem czy masz skleroze czy co ale Ty te¿ komentowa³es i to sporo, a wiêc nie mów, ¿e takie niewini±tko z Ciebie.
| kb_3riseFast napisa³/a: | | jest z pokoju znanego na calym WP ze swojej "wyszukanej" kultury i ma typow± dla niego sredni± wieku - 14 lat lub cos kolo tego. |
tu dowali³e¶ to, ¿e twój room to burdel to nie musisz innych obrzucaæ b³otem, ahhh ta zazdro¶æ.
| kb_3riseFast napisa³/a: | | Pozostaje miec nadzieje ze nasz 14-latek nie awansuje nigdy do Ex snookera. W sumie cieniutki jest wiêc raczej nie powinien. Ponoc maxy za to dobrze ustawia. | a co boisz sie :) ¶mieszne z tymi maxami, hahahaha tylko taki argument masz, ¿e ustawia rozumiem, ¿e lubisz maxy ustawiaæ ale nie mów tego o innych, dosta³e¶ za przeproszeniem w dupe<niewiem jak ty wygra³e¶ tê lige no ale dobra :D> i skarge piszesz... ale b³azen... |
|
|
|
 |
kipcior [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-09, 19:52
|
|
|
| dawidekooooo napisa³/a: |
tu dowali³e¶ to, ¿e twój room to burdel to nie musisz innych obrzucaæ b³otem, ahhh ta zazdro¶æ.
| kb_3riseFast napisa³/a: | | Pozostaje miec nadzieje ze nasz 14-latek nie awansuje nigdy do Ex snookera. W sumie cieniutki jest wiêc raczej nie powinien. Ponoc maxy za to dobrze ustawia. | a co boisz sie :) ¶mieszne z tymi maxami, hahahaha tylko taki argument masz, ¿e ustawia rozumiem, ¿e lubisz maxy ustawiaæ ale nie mów tego o innych, dosta³e¶ za przeproszeniem w dupe<niewiem jak ty wygra³e¶ tê lige no ale dobra :D> i skarge piszesz... ale b³azen... |
I za powy¿sz± wypowied¼ ostrze¿enie. Gdyby to by³a pierwsza to mo¿e bym odpu¶ci³, ale bior±c pod uwagê ca³y kontekst to Twoja odpowied¼ na zarzuty tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ¿e to decyzja s³uszna. |
|
|
|
 |
kb_3riseFast [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-10, 14:18
|
|
|
Có¿.. Nic dodaæ nic uj±æ. Ka¿dy widzi |
|
|
|
 |
kipcior [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-22, 08:53
|
|
|
Dzisiaj dawidekooooo zaskoczy³ mnie kolejny raz. Od razu mówiê: nie by³ chamski, nic nie zrobi³ co przeszkodzi³o by mi w grze, natomiast objawi³ mi pewn± prawdê o której nie mia³em pojêcia. A mianowicie po którym¶ tam postawieniu przeze mnie prawid³owego snookera i jego z³ym wyj¶ciu z tego snookera napisa³:
| Cytat: |
czy tutaj wszyscy tak chamsko graj±, ¿e stawiaj± snookery w sytuacji kiedy maj± wbicie?
|
Do tej pory my¶la³em, ¿e gra siê po to ¿eby wygraæ, oczywi¶cie zgodnie z przepisami, a wiêc wybiera siê najlepsze rozwi±zanie i np w sytuacji kiedy wbicie jest zwi±zane z ryzykiem, b±d¼ niemo¿liwo¶ci± kontrolowanego wyj¶cia na kolejn± bilê, to warto wybraæ czasem postawienie snookera co przynosi wiêksze korzy¶ci. Teraz ju¿ wiem, ¿e mo¿na to postrzegaæ inaczej :) Zastanawiam siê tylko czy nie wynika to z nieumiejêtno¶ci gry taktycznej, w szczególno¶ci wychodzenia ze snookera. A chcia³bym podkre¶liæ ¿e to te¿ bardzo wa¿ny element tej gry, o czym mo¿e niektórzy nie wiedz±. |
|
|
|
 |
tomekwoz5 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-22, 12:58
|
|
|
wychodzi brak my¶lenia
Kipcior nie mo¿na za wiele oczekiwaæ zrozum ze graj± ludzie w ró¿nym wieku, ale mnie najbardziej przera¿a, ¿e takie dzieci neostrady s± niereformowalne ... i co potem z nich wyro¶nie |
|
|
|
 |
kipcior [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-22, 21:06
|
|
|
| tomekwoz5 napisa³/a: | wychodzi brak my¶lenia
Kipcior nie mo¿na za wiele oczekiwaæ zrozum ze graj± ludzie w ró¿nym wieku, ale mnie najbardziej przera¿a, ¿e takie dzieci neostrady s± niereformowalne ... i co potem z nich wyro¶nie |
Mimo, ¿e wypowiadasz siê przychylnie do mojej wypowiedzi, to jednak ton wypowiedzi jest mówi±c krótko nieodpowiedni. Muszê byæ konsekwentny i skoro parê wypowiedzi wcze¶niej ukara³em dawidekooooo za podobne wypowiedzi w stosunku do Ciebie, to teraz muszê daæ i ostrze¿enie Tobie.
Proszê Ciebie oraz pozosta³e osoby, aby w wypowiedziach, nawet negatywnych odno¶nie czyjego¶ zachowania, nie u¿ywaæ obra¼liwych sformu³owañ. To, ¿e kto¶ zachowa³ siê tak a nie inaczej nie uprawnia nas do wyzywania, ka¿d± ocenê zachowania mo¿na wyraziæ w kulturalny sposób. |
| Ostatnio zmieniony przez kipcior 2008-05-22, 21:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tomekwoz5 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-22, 22:11
|
|
|
| Kipcior napisa³/a: |
Mimo, ¿e wypowiadasz siê przychylnie do mojej wypowiedzi, to jednak ton wypowiedzi jest mówi±c krótko nieodpowiedni. Muszê byæ konsekwentny i skoro parê wypowiedzi wcze¶niej ukara³em dawidekooooo za podobne wypowiedzi w stosunku do Ciebie, to teraz muszê daæ i ostrze¿enie Tobie. |
co niby takiego napisa³em ??
Moje osobiste zdanie jest takie, ¿e jak kto¶ na si³ê wbija bile, nie graj±c taktycznie i spokojnie, to wychodzi brak my¶lenia. Czy to by³o jakie¶ obra¼liwe ?? ca³a moja wypowiedz nie by³a skierowana do, dawiedekooo, lecz ogólnie odnosz±ca siê do m³odzie¿y korzystaj±cej z internetu. Zdarza mi siê tu spotykaæ na prawdê dziwne przypadki i zastanawiam siê co z takich ludzi wyro¶nie, którzy od ma³ego siedz± na ró¿nych chatach , grach online itp... |
|
|
|
 |
Latin_Soul [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-23, 00:21
|
|
|
| buahaahahahahhahahhahhahahahhahahahahahahaha tyle powiem ;D |
|
|
|
 |
kb_3riseFast [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-23, 19:08
|
|
|
| Kipcior napisa³/a: |
| Cytat: |
czy tutaj wszyscy tak chamsko graj±, ¿e stawiaj± snookery w sytuacji kiedy maj± wbicie?
|
|
Có¿ powiem tyle ¿e jak widaæ ró¿ne s± definicje chamstwa w grze Co by ostrze¿enia nie zaliczyæ komentarz bêdzie krótki : LOL :)
A co do gry taktycznej to akurat Kipcior jest jednym z najlepszych graczy w snookera graj±cych taktycznie i wielu "kozaków" z ustawionymi maxami mo¿e mu w tej grze buty czy¶ciæ :) I nie jest to wazelina tylko stwierdzenie faktu. Pozdro dla normalnych graczy :) <12> |
|
|
|
 |
Latin_Soul [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-24, 14:17
|
|
|
| Nie ma jak u¿ywaæ ostrze¿eñ do w³asnych prywat,ego zosta³o naruszone ale rozumiem to - te¿ by mi g³upio by³o ;D ;) |
|
|
|
 |
Andrzem_6 [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-05-24, 14:32
|
|
|
Najwidoczniej tomek za bardzo troszczysz siê o innych ...
A ty Latin za bardzo lubisz mu wtórowaæ...
Czas panowie zaj±æ siê sob± ;]
A bez w±tpienia nikt wam ostrze¿enia "za nic" nie da
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|