wwwBILARDYinfo
PortalForumTabele ligowePomocUżytkownicyZAPISY DO LIG i WzBProfilWiadomości PWStatystykiAlbumGry online Game Desire

Og³oszenie 

ZAREJESTRUJ SIĘ na naszym forum, zaloguj się, KLIKNIJ
i zapisz się do LIG BILARDOWYCH serwisu wwwBILARDYinfo !!! ISTNIEJĄCYCH NIEPRZERWANIE OD 2003 r.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Pomys³y na reklamê www.bilardy.info
Autor Wiadomo¶æ
lordvader200
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 07:14    Pomys³y na reklamê www.bilardy.info

Witam wszytkich.

W innym miejscu forum poruszany jest temat rozreklamowania bilardów info , aby ilo¶æ graczy nie mala³a ,a odwrotnie - ros³a . Pomysla³em , ¿e warto poruszyæ ten temat , aby zebraæ w jednym miejscu pomys³y na reklamê , które byæ moze przypadna do gustu Zarz±dowi bilardów info i w przysz³o¶ci zostana wykorzystane .
Poruszaj±c ten temat mam taki pierwszy pomys³, który moze wdro¿yc w ¿ycie prawie ka¿dy .Proponuje aby gracze zwiazani z bilardami info posiadajacy samochody umie¶cili na tylniej czê¶ci pojazdu naklejke z adresem " www.bilardy.info " Nie musi ona byæ du¿a , a i tak bêdzie widoczna dla innych u¿ytkowników ruchu. Jestem pewien, ¿e nie jedna osoba lubiaca t± grê zaciekawi sie co to za adres z bilardami .
Poza tym ciekawie by³oby spotkac na ulicy drugi taki pojazd , innego bilardzisty z bilardów info .

Pozdrawiam

langenord
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 09:32    

Bez przesady kolego ;-)

dieter
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 09:51    

Pomys³ jest nieg³upi, a nawet wrêcz przeciwnie - oryginalny i ciekawy.
Obawiam siê jednak, ¿e niewielu graczom bêdzie siê chcia³o wykonaæ ów naklejkê, bez wzglêdu na rozmiar. :-)

Latin_Soul
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 11:18    

Ja pozostanê jednak przy bilardzie na WP i GD :-P
Na t± chwilê my¶lê,¿e bardzo nieg³upim pomys³em by³oby wstawienie przez graczy identyfikuj±cych siê z serwisem B.Info naszego logo na g³ównym zdjêciu profilowym :-)
Je¶li chodzi o nowy bilard (a g³ównie tam teraz dzia³am) g³ówna fotka jest widoczna dla ka¿dego gracza podczas ka¿dego meczu czy turnieju i robi nam dobr± reklamê.Tym bardziej bior±c pod uwagê to,¿e w owych turniejach idzie nam nie¼le ;-)

_(*MICH@L*)_
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 11:50    no

My¶lê , ¿e taka naklejka na samochodzie to jest drobna przesada.

Proponuje, aby ka¿dy gracz BI mia³ na swoim g³ównym zdjêciu fotkê z logiem serwisu bilardyinfo (tak jak ma to Zmak czy np. Kaba89)

- Uwa¿am, ¿e to spowoduje i¿ gracze WP i GD bêd± ciekawi co to jest i wejd± na stronke.

,ale na pewno musi byæ zmieniona strona g³ówna ¿eby ³atwiej by³o sie rejestrowaæ,
Mo¿e jaka¶ inna kolorystyka, LINKI DO TABELKI ¯EBY NIE BY³Y OD RAZU NA G³óWNEJ , BO PRZECIE¯ NA NIEJ POWINNY ZNAJDOWAæ SIê JAKIE¶ WA¿NE INFORMACJE DOTYCZ±CE SERWISU ITP.

Tyle ...
PzdR

Latin_Soul
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 12:19    

Najwa¿niejsze co do stronki jest to aby j± zaktualizowaæ....1sze co siê rzuca w oczy to wyniki z 2004ego roku...reszta nie musi ulegaæ zmianie.Ci,którym nie chce siê przegladac strony nie bêd± na tyle chêtni by skoñczyæ choæby miesi±c jakiejkolwiek ligi ;-)
Ostatnio zmieniony przez Latin_Soul 2008-02-21, 12:20, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 13:58    Re: no

_(*MICH@L*)_ napisa³/a:
LINKI DO TABELKI ¯EBY NIE BY³Y OD RAZU NA G³óWNEJ , BO PRZECIE¯ NA NIEJ POWINNY ZNAJDOWAæ SIê JAKIE¶ WA¿NE INFORMACJE DOTYCZ±CE SERWISU ITP.

PzdR

Co do zmian na stronie g³ównej to zgadzam siê oczywi¶cie, ale co do powy¿szego zdania to odpowiem na to tak. Ludziom nie chce siê wej¶æ na forum ¿eby wys³aæ proste PW z wynikiem, my¶lisz, ze je¶li bardziej schowamy linki do tabelek to siê uciesz±??? Linki na stronie g³ównej przede wszystkim daj± prosty i szybki dostêp do wszystkich tabelek. Je¶li schowamy je bardziej pewnie czê¶æ graczy w ogóle ich nie znajdzie. Zmiana strony g³ównej tak, ale na zasadzie uproszczenia i uporz±dkowania, ale nie wyrzucania istotnych elementów, a istotnymi elementami wg mnie jest to co powinno byæ szybko dostêpne i jest wykorzystywane na co dzieñ czyli: tabelki i linki do wysy³ania wyników.

dieter
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 14:57    

Proponujê by jedna lub dwie osoby zajê³y siê ³atwo czyteln± podstron± serwisu, gdzie by³yby wskazówki i rady, jak rozpocz±æ karierê na bilardy.info oraz jak wysy³aæ wyniki, graæ.
Natomiast jak to ju¿ zosta³o powiedziane - konieczne jest na g³ównej stronie zwiêkszenie czytelno¶ci ów strony, tym bardziej by ³atwo by³o trafiæ do w/w podstrony.

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 16:09    

W takim razie my¶lê, ¿e ka¿dy cz³onek naszego serwisu ma pole do popisu, oczekujemy na konkretne propozycje layoutu strony :)

_(*MICH@L*)_
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 17:37    

a to ma byæ rysunek czy wykonana ju¿ strona g³ówna????

Niszczak
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 17:42    

Prosty sposób na reklame to pomno¿enie Adminów,(albo lepiej do potegi) i poustawianie ich do danych pokojów(b8, b9.... tyle.... pozdro dla Adminów

_(*MICH@L*)_
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 17:56    

Zgadzam sie z niszczak19

Je¶li bêdzie wiêcej adminów - bêdzie wiêcej kasy na tury i wkoñcu samych turów .

A wszyscy wiemy tur = zainteresowanie :D

ale te¿ nie mog± byæ to przypadkowe osoby, tylko jakie¶ zaufane kulturalne :P
Ostatnio zmieniony przez _(*MICH@L*)_ 2008-02-21, 17:57, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 18:04    

_(*MICH@L*)_ napisa³/a:
a to ma byæ rysunek czy wykonana ju¿ strona g³ówna????

layout oznacza projekt wizualny strony zatem mo¿e byæ on w postaci rysunku b±d¼ nawet szkicu rozmieszczenia elementów strony z ewentualnym opisem jak ma co dzia³aæ (menu, linki itd).

Latin_Soul
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-21, 19:56    

Co do nowych adminów ja juz siê na ten temat rozpisa³em w odpowiednim tamacie....potêgowanie nas odpada raczej ;-)

lordvader200
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-22, 07:02    

Czy jest mozliwo¶æ zorganizowania jakichs gad¿etów z logo bilardów info ? Móg³by powstac sklepik internetowy i chetni kupowaliby je - nie wiem czy zarz±d dysponuje jak±s gotówk± , któr± pewnie trzeba by wy³o¿yc ....

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-22, 12:03    

lordvader200 napisa³/a:
Czy jest mozliwo¶æ zorganizowania jakichs gad¿etów z logo bilardów info ? Móg³by powstac sklepik internetowy i chetni kupowaliby je - nie wiem czy zarz±d dysponuje jak±s gotówk± , któr± pewnie trzeba by wy³o¿yc ....

Raczej nie przejdzie, parê lat temu jeden z cz³onków zarz±du: Cenci w³o¿y³ du¿o pracy w to, ¿eby przygotowaæ projekty bluz, koszulek i kubków z naszym logo. By³y dostêpne w sklepie internetowym i prezentowa³y siê naprawdê fajnie, jednak zainteresowanie ze strony forumowiczów by³o niestety znikome mimo do¶æ mocno zakrojonej akcji promocyjnej.

_(*MICH@L*)_
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-22, 14:38    :D

Ja proponuje, aby by³y jakie¶ nagrody rzeczowe albo WG .

Latin_Soul
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-22, 16:35    

Micha³ powielasz poruszone ju¿ niejednokrotnie kwestie.
Zupe³nie bezproduktywne posty tworzysz.
W naszych ligach renoma jest nagrod±.
Pozdrawiam.

_(*MICH@L*)_
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-22, 16:38    .

No Ok , ale my¶lê, ¿e gdyby by³y jakie¶ nagrody (ma³e) to by ludzi zachêci³o.

Jak kto¶ widzi o nagrody , to mówi± znajomym i opowiadaj± o tym .
(a o to nam chodzi ¿eby by³o jak najwiêcej tych "znajomych".

Ps Poruszy³em to jeszcze raz bo jako¶ tam nie by³o jasnej odp. :-)

PzDR :-o :-o :-o :-o :-o
Ostatnio zmieniony przez _(*MICH@L*)_ 2008-02-22, 16:39, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-22, 18:02    Re: .

_(*MICH@L*)_ napisa³/a:
No Ok , ale my¶lê, ¿e gdyby by³y jakie¶ nagrody (ma³e) to by ludzi zachêci³o.

Jak kto¶ widzi o nagrody , to mówi± znajomym i opowiadaj± o tym .
(a o to nam chodzi ¿eby by³o jak najwiêcej tych "znajomych".

Ps Poruszy³em to jeszcze raz bo jako¶ tam nie by³o jasnej odp. :-)

PzDR :-o :-o :-o :-o :-o

Ci co graj± tylko dla nagród to ma³o atrakcyjne osoby dla serwisu. Zero poczucia przywi±zania do serwisu, tylko WG i WG :)

tomekwoz5
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-22, 19:45    

Nagrody s± ;)
w WzB wygra³em chyba 1,5mlnWG ;)
Maniek p³aci w lidze b14 WG za miejsca na podium ...
a co najwa¿niejsze ...
u mnie na biurku stoj± dwie piêkne statuetki za osi±gniêcia W B8 ;)

nin@96
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-22, 23:06    

Sorki ¿e siê wtr±cê ....czyta³am to wszystko i u¶mia³am siê do ³ez :lol: .Czemu :-P ??
Piszecie o nagrodach rzeczowych ...wirtualnej gotówce i innych tam dodatkach.Mam takie spostrze¿enie im dalej brnie siê ..szuka czego¶ nowego dla graczy ( by ich zainteresowaæ gr± w danym pokoju) tym jest gorzej na WP.Kiedy¶ grywa³o siê o punkty..czasem dla urozmaicenia zrobi³o siê o W$.A teraz koszmar.Gracze pazerni na kasê..o niskie stawki nie graj±.Jak tak dalej pójdzie braknie pomys³ów by ich zadowoliæ..Teraz Sobie pozwolê za¿artowaæ...stawka pójdzie w górê tylko ciekawe na ile? kogo? bêdzie staæ by extra nagrodê ufundowaæ.

Szkoda ¿e czasy gry o honor , presti¿ wygas³y .

Zmak 

Do³±czy³: 25 Wrz 2004
Wys³any: 2008-02-22, 23:42    

S³usznie nin@96 Ja tu zacz±³em graæ (w zamierzch³ej przesz³o¶ci) dla rozrywki, zdrowej rywalizacji, zaszczytu i zadowolenia najpierw z awansu do wy¿szych lig, a potem z zajmowanych dobrych lokat w ligach, PL, TR i WzB. "czasy gry o honor, presti¿" nie wygas³y (jest jeszcze kilku dinozaurów) tylko zosta³y przyt³umione przez W$, szybkie turki, nowe bilki, a nawet nagrody materialne. Zdobywanie na si³ê nowych graczy tylko po to, ¿eby zagrali jeden miesi±c lub tylko kilka meczy nie ma sensu. Czasy siê zmieniaj±, dlatego serwis taki jak nasz prze¿ywa, mam nadziejê, chwilowe problemy. Czy i kiedy wróc± wcze¶niejsze warto¶ci - czas poka¿e...

lordvader200
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-23, 07:29    

Ja jestem tu od niedawna , ale podpisujê siê " rekami i nogami " pod tymi dwoma wypowiedziami . Oryginalno¶æ tego serwisu oraz wierni gracze na pewno sa gwarancj± przetrwania teraz i rozwoju w przysz³o¶ci .

Pozdrawiam .

kalashnikov_
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-23, 10:24    

G³ównym problemem pazerno¶ci graczy na kasê jest powstanie automatycznych turniejów na nowym bilku, gdzie w prosty sposób mo¿na zarobiæ WG. Mnie nigdy nie rajcowa³y nagrody w postaci WG. Satysfakcj± dla mnie by³o popatrzenie sobie w tabelkê i widok, jak mój nick jest na pierwszym miejscu, czo³ówce...cokolwiek, ¿e jest w¶ród najlepszych w danej lidze. Teraz ju¿ takich graczy jest coraz to mniej, niestety.

Zainteresowa³a mnie propozycja zrobienia koszulek. Mam kumpla, który czêsto robi sobie jakie¶ takie prototypy koszulek. Bawi siê grafik± i robi sobie przeró¿ne rzeczy, zwykle o tematyce sportowej. Ju¿ dawno zastanawia³em siê nad zrobieniem koszulek b.info, ale produkcja na "masow± skalê" tutaj odpada. Wysz³oby to mo¿e taniej, ale ja na pewno nie wy³o¿ê 600zl (strzelam) niemaj±c gwarancji, ¿e potem nie bêdê stratny. W³a¶nie jestem w trakcie rozmowy z tym kolesiem i mówi, ¿e na dobrej gatunkowo koszulce, zrobienie czego¶ takiego wynios³oby razem z przesy³k± od 30-50zl. My¶la³em nad czarnym t-shirtem z logo serwisu na piersi, a na plecach bia³ym drukiem wypo¶rodkowane "www.bilardy.info". A mo¿e nawet niewypo¶rodkowane, a trochê wy¿ej. Jak bêdê mia³ troszkê czasu, to pogadam z nim i mo¿e sobie zrobiê tak±. Jak wyjdzie jedna sztuka, to potem kwestia zrobienia nastêpnych, to ju¿ bu³ka z mas³em, wiêc jakby wtedy by³ kto¶ zainteresowany, to wiadomo co i jak ;-)

lordvader200
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-23, 11:14    

Bardzo dobry pomys³ :idea: . Potem mo¿e pojawi± siê propozycje te¿ na inne gad¿ety.
Ja zamawiam w ciemno taka koszulkê - rozmiar XXL .

Latin_Soul
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-23, 11:38    

Ja te¿ zamawiam w ciemno - rozmiar 'M' :-P
(Prawie jak XXL) :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Latin_Soul 2008-02-23, 11:39, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

kalashnikov_
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-23, 11:44    

Nie róbcie mi tutaj ¿adnych zamówieñ, bo na razie ka¿dy jest chêtny, a jak przyjdzie co do czego, to lipa bêdzie. Poza tym na razie ¿adnych koszulek nie ma. Pad³ pomys³ i zobaczymy co bêdzie. Póki co nie ma koszulek - nie ma zamówieñ. :mrgreen:

Aha i ¿eby by³o jasne. Je¶li pomys³ zosta³by zrealizowany, to jest to kwestia do przedyskutowanie w gronie Zarz±du, wiêc nie rzucaæ siê zaraz na te koszulki jak szczerbaty na sucharki :lol:
Ostatnio zmieniony przez kalashnikov_ 2008-02-23, 11:56, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

magdagp 

Do³±czy³a: 05 Sie 2007
Wys³any: 2008-02-23, 12:40    

Pomys³ z koszulkami jest ¶wietny - wiem bo blisko rok temu wpad³am na ten pomys³ u nas i go zrealizowa³am :arrow: zainteresowani mog± zerkn±æ na mój profil np gdzie widac paru z nas w firmowych ciuchach :mrgreen:

U nas z ty³u na koszulce ka¿dy mia³ wypisany swój nick a z przodu nazwe pokoju - by³y to póki co tylko koszulki dla adminów - ale planujê tez T-shirty dla graczy.

Problem z zap³at± za nie - nic prostszego - najpierw okre¶lasz cenê - zainteresowani podaj± Ci na PW swoje dane rozmiarowe, adresowe itd - Ty im numer konta :arrow: Oni najpierw w³acaj± pieni±¿ki a pó¼niej dla Tych co zap³acili zamawiasz koszulki i rozsy³asz gotowe na adresy domowe.

Koniec wyk³adu - proste - bez ryzyka w³asnej kasy - tylko potem siê cieszyc z u¿ytkowania.

U nas te koszulki cieszy³y siê du¿± popularnosci± i zjednoczy³y nas w pewnym sensie - cz³owiek czuje siê wtedy zintegrowany, ma sie co¶ namacalnego, co¶ wspólnego - wyj¶cie w takiej koszulce na miasto to jak darmowy reklamatorek pokoju :-P a wspólne zdjêcia w nich przy okazji zlotów.... bezcenne :mrgreen:

Pozdro ;-)

kalashnikov_
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-23, 13:25    

Ja bym sobie strzeli³ raczej nie z nickiem, a z nazw± miasta. Poza mn± z Bytomia nie ma tutaj aktywnych osób zdaje siê, to by³bym oryginalny :-D A mo¿e nick na rêkawie :-> A cholera to wie. Na razie to tylko czcze gadki :-P
Ostatnio zmieniony przez kalashnikov_ 2008-02-23, 13:27, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: